неділю, 17 травня 2020 р.

Ти маєш знати... Червона стрічка

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. В усьому світі в цей день говорять про СНІД як загрозу існуванню людства.  Україна також має значні досягнення у питанні подолання епідемії - знизився рівень приросту ВІЛ-інфікування в країні, зменшено кількість нових випадків інфікування серед молоді, а також у такій групі ризику як споживачі ін’єкційних наркотиків, послуги з консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію стали ближчими до населення. https://youtu.be/5Lq7YHF9Q_E
Соціально-профілактична акція «Ти маєш знати» – це можливість дізнатися факти про
ВІЛ-інфекцію та втілити знання в практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти і усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань піклуватися про власне здоров’я і здоров’я інших і допомогти тим, хто живе з ВІЛ.
Підтримка людей, які вже стали ВІЛ-інфікованими, попередження нових захворювань і пропагування здорового способу життя - основні засоби запобігання розповсюдженню інфекції.
Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект "Червона стрічка” було офіційно почато на 45-ій щорічній церемонії вручення нагород "Tony Awards” 2 червня 2000 року. Усім номінантам і учасникам було запропоновано надіти такі стрічки. Згідно з прес-релізом, що анонсує проект "Червона стрічка: "стрічка (обернене "V”) стане символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу. Найбільша надія, пов’язана з цим проектом, - це те, що в дні пам’яті  ці стрічки носитимуть у всьому світі”.
В Центрально-Міському районі учнівська молодь ативно прийняла участь у міський акції «Ти маєш знати…» яка  проводилась за тиждень до Дня пам'яті людей, померлих від СНІДу,  з метою активізації просвітницько-профілактичної роботи серед дітей та учнівської молоді міста щодо формування навичок здорового способу життя; виховання толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей; сприяння усвідомленню проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні. https://youtu.be/F1rgngyaNKw
У ході Акції  використовувавились активні та інтерактивні форми роботи (челенджі, сторітелінги, учнівські презентації, інфографіки, тощо), що сприяли формуванню критичного мислення і формуванню психологічно зрілої особистості, здатної протистояти потенційним загрозам суспільного життя.
Під час проведення заходів Акції розглянуто проблему поширення інфекцій та хвороб, що передаються статевим шляхом (ІПСШ, ХПСШ), яку не можна відокремлювати від епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. https://youtu.be/-ObF7rLC3OI
Педагоги використовували методики Smart та інші інформаційно-комунікаційні технологій у просвітницькій діяльності, що дозволило по-новому побудувати процес розробки контенту, його доставки і актуалізації, а отримання інформації стане можливим не тільки в школі, а й за її межами.





Немає коментарів:

Дописати коментар