Кухня Іспанії – насичена, гостра, незвичайна та зовсім не схожа на нашу українську кухню. Вона має доволі специфічні нотки у своїх стравах, рецепти яких зберігаються і не змінюються століттями,але від цього страви не виглядають по старому, а тільки навпаки - смакують по незвичайному.
Найвідоміші традиційні страви Іспанії – це мігас, гаспачо, фабада, паелья. Мігас – традиційна іспанська страва. Має незвичайний вигляд та назву,але це всього лиш звичайний омлет зі смужками кукурудзяної тортильї,який зазвичай подають на сніданок у Іспанії. Мігас унікальний тим,що у різних регіонах та містах Іспанії його подають по інакшому. Наприклад,у Арагоні мігас подають з виноградом,а у Естремадирі
зі шпинатом та хлібом. Але ж у класичному мігасі присутні такі інгредієнти, як часник, цибуля, перець чилі, сир, томати, сальса та багато різних приправ та соусів за смаком.
Неменш цікавою іспанською стравою є паелья, яка включає в себе рис, оливкову олію, таку дорогу спецію як шафран та за бажанням м'ясо, овочі або рибу. На даний момент паелья відома не лише у Іспанії,але й подається у багатьох країнах Європи.
Уся кухня Іспанії дуже незвичайна, але в ній є свій унікальний шарм, якого немає в жодній країні світу.
Лера Шевіргіна
Немає коментарів:
Дописати коментар