четвер, 19 грудня 2019 р.

Плюси і мінуси японської кухні

Японська кухня є найбільш корисною кухнею за даними опитування BestCook 2019. Давайте разом подумаємо про харчування цієї нації і визначимо для себе, чи варто взагалі переходити з традиційної системи харчування на японську?
Багато хто з вас уже помітив, що японці – найздоровіша нація, і у Японії живуть найбільш худі мешканці. Це забезпечує здорове харчування. Чим таким харчуються японці, чого не їмо ми? Все дуже просто!
По-перше, японські страви дуже рідко смажать або «фритюрять». Мешканці цієї країни надають перевагу готувати їжу на грилі, на паруабо варити, а якщо і смажать, то з мінімумом олії.

По-друге, японці люблять супи. Вони їдять їх навіть більше ніж ми. Але подумайте про наші жирні та наваристі борщі – це зовсім не ті супи, що їдять у Японії. Їх супи – більше бульон з водоростями і сиром тофу. Бачите різницю?

По-третє, японці не їдять нагарнір картоплю або спагеті. Вони надають перевагу рису і овочам.
По-четверте, японці люблять пити чай. Вони пꞌють чай перед сніданком, після сніданку, перед вечерею, після вечері… Найбільш відомим і популярним є молочний чай «матча».
По-п’яте, мешканці цієї країни їдять багато, але маленькими порціями. Так їжа засвоюється краще і усі вітаміни і поживні речовини одразу забираються організмом.
Звісно японська кухня – дуже корисна і здорова, з точки зору здорового харчування, але ми усі звикли до нашої смачної але дуже калорійної їжі, і дехто з нас не проміняє це на довголіття.
Александра Сімакова

Немає коментарів:

Дописати коментар