понеділок, 2 березня 2020 р.

#МеханічніФакти

 Де стоїть пісочний комп´ютер?
Сьогодні серцем високотехнологічного світу вважається силіконова долина. Її назва походить від слова Siliciumтак по латині називається кремній. Завдяки поширеності в природі і специфічним якостям саме кремній стали використовувати для виробництва перших комп´ютерних чипів і інших деталей електроніки. Добувають кремній з кремнозема – звичайно піску. Так що наші комп´ютери можна дійсно назвати пісочними.

Містер Робот
Зараз роботи – це вже не сутності з фантастичних фільмів а цілком звичайні для нас машини. Вони замінюють у небезпечних для життя людини ситуаціях і виконують важливу фізичну роботу: трудяться на великих заводах, допомагають саперам в знешкодженні небезпечних предметів і навіть досліджують космос. Цікаво що з 2004 року проводиться олімпіада серед роботів.
Механічне людство
Технології в робототехніці впроваджують в багато сфер життя людини, і в першу чергу у медицину. Наприклад, сьогодні люди, котрі були серйозно хворі чи постраждали у аварії, зможуть вести повноцінне життя завдяки механічним протезам. Проте все чайстіш  мікро чіпи ілеплантуються в тіло людини для її збереження життя. Тому, таке запитання: ,,Чи стане людство повністю механічним у майбутньому?"- є дуже актуальним питанням сучасного світу.
Зіграймо!
Люди давно мріяли створити розумний комп´ютер. І не дивно, що однією з перших областей для змагання людського інтелекту і комп’ютерних можливостей стали шахи. Шахові матчі між чемпіонами світу і комп´ютерними програмами активно проводились у 90-ті роки. І якщо спочатку живий розум перевершував комп´ютерної, - то сьогодні рахунок, на жаль,  не на користь людини.


Немає коментарів:

Дописати коментар